20 . maj @ 17:00

Črevesna higiena zapoveduje

270. mozaik za dušo v TOREK, 21. 5. 2019, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
dr. Iztok Ostan: ČREVESNA HIGIENA ZAPOVEDUJE

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni. V torkovem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o črevesju …

V prvem delu predavanja bo dr. Iztok Ostan razložil, kako poskrbimo za črevesno higieno na enostaven način, brez uporabe odvajal, ki povečujejo toksemijo in jih žal vsakodnevno uživa večina starostnikov.

O dobri črevesni higieni govorimo takrat, ko blato nima neprijetnega vonja (v črevesju ni gnitja) in ko črevo izpraznimo 2-3 krat na dan.

Sodobna znanost potrjuje starodavno modrost, da se bolezen poraja v črevesju. Zato bo dr. Ostan v drugem delu govoril o boleznih, ki so posledica nečistosti črevesja. To so različne alergije, avtoimune bolezni, sistemska vnetja, nevrodegenerativne bolezni, razne infekcije, rak črevesja, druge vrste raka itd. Mnoge od teh težav spremlja preobčutljivost črevesja in s tem posameznikova podhranjenost. Ravnovesje črevesne mikroflore je pomembno tudi za delovanje imunskega sistema, saj je kar 70-80 % celic imunskega sistema v predelu črevesja, ki zato ob porušeni črevesni higieni oslabi. Predstavljen bo sistem prehranske prve pomoči pri občutljivem črevesju.


izpostavljeni izdelki

...

Megahydrate

41.99 EUR
...

Oblike narave - 1.3L karafa Aladin

Nature's Design

63.00 EUR
...

Zdravi pri stotih

John Robbins

29.90 EUR
...

Požgani možgani

David Perlmutter

26.90 EUR
Zemljevid
Kje smo?

TPC Koseze
1. nadstropje
Vodnikova 187
1000 Ljubljana

Knjigarna je odprta od torka do petka, od 10ih do 19ih, in ob sobotah od 10ih do 13ih.

Ob nedeljah in ponedeljkih pa si nabiramo moči za nov teden.