12 . september @ 17:00

Prehitimo Alzheimerjevo bolezen

271. mozaik za dušo v ČETRTEK, 12. 9. 2019, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: PREHITIMO ALZHEIMERJEVO BOLEZEN

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni. V četrtkovem predavanju iz novega ciklusa predavanj bo govoril o Alzheimerjevi bolezni, najpogostejši obliki demence.

Alzheimerjeva bolezen je najpogostejša oblika demence. Prizadene hipokampus, predel možganov, zadolžen za spomin in orientacijo, pa tudi druge predele. Število obolelih se hitro povečuje. V razvitem svetu je pri 85 letih starosti dementen že vsak drugi starostnik; bolezen je postala že tretji najbolj pogost vzrok smrti. Učinkovitih farmacevtskih zdravil za to bolezen ni.

Upanje pa vzbujajo uspehi zdravnika, dr. Dale E. Bredesena s kalifornijske univerze, ki je s sodelavci objavil tri članke v uglednih znanstvenih revijah Aging (2014 in 2016) in Journal of Alzheimer’s disease & parkinsonism (2018). V njih so predstavili 119 primerov uspešno zdravljenih pacientov z Alzheimerjevo boleznijo. Njegova knjiga »The end of Alzheimer’s« (2017) je svetovna uspešnica.

Dr. Iztok Ostan bo predstavil dognanja dr. Bredesena in njegovih sodelavcev o vzrokih za nastanek te bolezni ter njegov protokol »ReCODE« za uspešno zdravljenje s pomočjo celovite spremembe načina življenja in prehrane. Udeleženci srečanja bodo zvedeli, kateri so številni dejavniki tveganja za nastanek te bolezni in kaj lahko sami storimo, da preprečimo njen nastanek.

V četrtek bodo vsi izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate, Vita Biosa, Melatonin, Spirulina in Klorela - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe! Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177.


izpostavljeni izdelki

...

Megahydrate

41.99 EUR
...

Oblike narave - 1.3L karafa Aladin

Nature's Design

63.00 EUR
...

Zdravi pri stotih

John Robbins

29.90 EUR
...

Požgani možgani

David Perlmutter

26.90 EUR
Zemljevid
Kje smo?

TPC Koseze
1. nadstropje
Vodnikova 187
1000 Ljubljana

Knjigarna je odprta od torka do petka, od 10ih do 19ih, in ob sobotah od 10ih do 13ih.

Ob nedeljah in ponedeljkih pa si nabiramo moči za nov teden.